Samtaler med børn og unge

Individuel terapi til børn og unge

Individuel terapi til børn og unge kan være et afgrænset eller længerevarende samtale-eller legeterapeutiskforløb med ugentlige eller konsultationer hver 14.dag. En konsultation er af ca. 45 min. varighed.

Som forældre bekymrer vi os meget, når vores børn viser tegn på ikke at trives.

​Det kan være børn og unge, der ikke kan lide at gå i skole, har været udsat for mobning eller det kan være unge, hvor der i hjemmet er vanskeligheder mellem den unge og forældrene. Det kan også være børn, som har været udsat for svigt, børn og unge der lider af lavt selvværd, har angst eller depression eller børn der har adfærdsproblemer. Det kan være børn og unge, der har psykiske diagnoser og/eller udviklingsforstyrrelser, som ADHD, OCD, tourette eller autisme. Nogle unge udviser også tegn på kontrolbehov eller selvdestruktiv adfærd som at skære i sig selv eller ved at udvikle spiseforstyrrelser.

​Hele familien bliver meget påvirket, når et barn eller en ung ikke trives eller fungerer i hverdagen, og det kan være svært for både barnet og forældrene at håndtere de følelser, der følger med.

​Sammen med mig kan barnet eller den unge vende sine problemer med en neutral voksen. Jeg møder børnene i øjenhøjde og er optaget af at etablere en uformel og rar stemning. Sammen med barnet og den unge, undersøger jeg barnets oplevelser, erfaringer, bekymringer og forestillinger ved at lytte, finde mening og hjælpe barnet og den unge til at introducere eller få øje på brugbare mestringsstrategier.

Det er min erfaring, at samtalerne i mange tilfælde kan give barnet eller den unge håbet tilbage og dermed overskud til at kunne vende sit blik mod vennerne, skolen, familien og de muligheder, livet også tilbyder.

I forhold til børn under 12 år, anbefaler jeg ofte et kombinerede forløb, hvor individuelle samtaler med barnet, forældre- og familesamtaler vurderes at have større betydning og udviklingspotentiale end individuelle forløb eller samtaler med barnet alene. 

 

Samtalegrupper til unge

Tema: Selvværd, selvtillid og kropstilfredshed.

 

Del siden