Individuel terapi med voksne

Individuel voksen terapi er ofte et længerevarende samtaleforløb, med ugentlige eller konsultationer hver 14.dag. En konsultation er af ca. 45 min. varighed.

Indsigt, forandring og livskvalitet

I samtalerne tager vi udgangspunkt i det som fylder og optager dig i dit liv. 

Der kan være mange årsager til at gå i individuel terapi. Nogen kommer fordi de savner livsglæde og energi, oplever stor sorg eller angst, er blevet forladt, føler sig usikkere, mindreværdige eller utilstrækkelige.

Det kan være, at du befinder dig i en vanskelig periode i dit liv, f.eks. en krise, jobskifte eller  andet opbrud, hvor du bærer rundt på mange følelser, som du har behov for at få belyst, reflekteret over og draget god omsorg for.

Det kan også være livsmønstre eller måder at reagere på, som du ønsker bedre at forstå, få talt om og ændre på. Det kan være, at du oplever for stor uoverensstemmelse mellem det du ønsker at formidle og det du får formidlet. Via terapien, kan du få undersøgt og refleketeret over din måde at kommunikere på, og gennem forløbet få etableret mere klarhed, bevidsthed omkring, hvordan du forholder dig til dig selv og din måde at udtrykke dig på. Terapien kan bidrage til egen tydelighed, fokuseret opmærksomhed og nye strategier i forhold til at opnå større tilfredsstillelse og energi i forhold til din måde at udtrykke dine tanker, følelser og handlinger på.

Udgangspunktet kan være en specifik relation f.eks. til din partner, din ex, dine forældre, børn, venner, din chef eller en kollega. I samtalen kan du få reflekteret over og analyseret relationen, så det bliver mere tydeligt for dig, hvad det er der sker i dig og med relationen, og hvad der skal til for, at du trives bedre i relationen. I terapien kan du arbejde med processen i, hvordan du kan gøre kontakten eller relationen mere kærlig, omsorgsfuld, energifuld, lettere, mere faglig eller helt får den afsluttet.

Måske er du vokset op i et hjem med udfordringer og utryghed f.eks. delvist fraværende forældre pga. meget arbejde eller succes, dysfunktionelle kommunikationsmønstre, alkoholmisbrug, alvorlig sygdom eller en vanskelig skilsmisse. Dette påvirker et barn og menneskets måde at knytte sig til andre på, opleve sig selv og sit værd på -  samt måder at indgå i fremtidige og nære relationer på. I sådanne situationer er det hensigtsmæssigt at gå i individuel terapi. En psykolog kan støtte og guide dig i arbejdet med at blive bevidst om dit tilknytningsmønster og anerkende f.eks følelser af svigt og afsavn. Endvidere finde andre og nye muligheder at forholde dig til dig selv og din fortid på, så fortællingen og balancen i dit liv etableres eller genskabes på ny.

I løbet af det terapeutiske samtaleforløb, vil du få mulighed for at komme mere i kontakt med dig selv, dit tilknytningsmønster, dine følelser, overbevisninger og værdier. Dette er et befriende udgangspunkt at tage afsæt i, i forhold til dig selv, dit potentiale, og i samværet med andre mennesker.

Del siden