Familien og parforholdet

At indgå i en familie udfordrer og beriger vores eksistens og velvære. Vi er i hverdagen optaget af at få hele familien til at trives samt at få plads til både kærligheden, nærværet, børnene, fritidsinteressen, skolen og karrieren. 

Vi rykker oftes tættere sammen, når vores børn eller vores partner oplever udfordringer eller er presset af enten ydre eller indre årsager. Da vi er følelsesmæssigt tæt forbundet og knyttet til hinanden, oplever vi det særligt intenst og bekymrende, når der opstår kriser, alvorlige uoverensstemmelser eller tillidsbrud mellem os.

Familiesamtalen

Som familie, bliver vi alle berørt når én eller flere i familien er i problemer, konflikt eller krise. Der skabes en ubalance i familiens almindelige hverdag og til dels en utryghed som alle mærker og på bedste vis, forsøger at navigere i.

Familiesamtalen tager udgangspunkt i dette forhold, og undersøger sammen med jer, hvordan familiens aktuelle ubalance eller forandring kan forståes, udholdes og håndteres samt på sigt tranformeres til at skabe mere nærhed, tryghed og styke i familien og hos den enkelte.

Eksempler på temaer:

Fastlåste roller eller konflikter i familien

Arbejdsrelateret press, konflikter og evt. stress 

Teenager i familien

Værdier, regler og rammer i familien

Dødsfald i familien

Skilsmisse

Mistrivsel eller psykisk sygdom i familien. Hele familien bliver meget påvirket, når et familiemedlem, barn eller en ung ikke trives eller fungerer i hverdagen, og det kan være svært for både barnet og forældrene at håndtere de følelser, der følger med.

Parforholdssamtalen

Parforholdsproblemer handler ofte om vores indbyrdes kommunikation og tilbagvendende vanskeligheder med at forstå og respektere hinandens følelser og reaktioner. 

Der kan være "gamle skeletter i skabet" og dermed brug for at arbejde med tilgivelse og genopbygning af den gensidige tillid og mening med parfoldholdet.

I parforholdssamtalen ser vi på, hvordan I kommunikerer sammen; f.eks hvordan I lytter og fortolker hinandens udsagn på, for dermed i fællesskab at genvinde åbenheden og nysgerrigheden overfor hinanden.  Dette  kan belyse, hvad der evt. er årsagen til jeres mistrivelse samt, hvad der kan forandres f.eks. gennem konkrete øvelser. Dette kan ofte bane vejen for nye måder at forstå hinanden på samt anvise mere fordomsfrie og konstruktive måder at kommunikere sammen på.  

Del siden